art of thıngs
KATEGORİ: ABSTRACTS
“Abstracts” kategorisinde ise gözün ve aklın iktidarında şekillenen, anlamlanan formlamalara şahit oluyoruz. Saf zihnin üretiminden çıkan ve estetik algısı ile harmanlanan yenilikçi tavırda, karanlık içindeki aydınlık gibi ancak zıtların bir arada var olmasıyla sağlanabilecek olan kusursuz dengeyi olabilecek en saf haliyle görüyoruz. Yer yer renk bloklarıyla sağlanan bu duygusal dışavurum adeta ekspresyonizmin içsel öznelliği ile karşımıza çıkıyor.
Stylish Innavators – 120×100 cm
Balance – 80×100 cm
Dorius – 70×70 cm
Blocks – 55×60 cm
KATEGORİ: AUTHENTICS
“Authentics” kategorisinde masum, naif bir noktadan evrilen duygusal bir dışavurumdan bahsetmek mümkün. Burada samimi, kaotik ve düşsel bir dünyada iyi ve kötüden habersizce uyum içinde yaşamayı bilen sürrealbir oluşum içindeki karakterlere tanıklık ediyoruz. Deformasyonlara, karanlık ve aydınlık tezatlıklarına bakmaksızın tuvalde oluşan bu dünya toplumdaki normları yeniden sorgulatırcasına bir tavırda dimdik karşımızda duruyorlar. Kullanılan renk paleti tablodan tabloya polikrom ve monokrom olarak değişiklik gösterirken, tüm bu lekeler dinamizmi artırıcı birer öğeye de dönüşüyor.
Metaverse Preporation – 90×90 cm
Innocents – 120×100 cm
Moody Blues – 70×70 cm
Bedri – 90×80 cm
High Mood – 50×70 cm
KATEGORİ: METAMORPHOSIS
“Metamorphosis” Ferruh Karakaşlı’nın en son üretimlerinden oluşan bir kategoridir. Renk bloklarıyla dinamik bir oluşum sunan bu kategoride yer yer geometrik altyapılı figüratif detaylar da görmek mümkün. Ferruh Karakaşlı’nın renkçi tarafını yeniden deneyimlememizi sağlayan bu resimler organik çizgiler ve fırça darbelerinin duyguları açığa vuran özgürlüğü ile hayat buluyor. Söz konusu organik çizgiler resim düzleminde bir dinamizm sağlama konusunda öncülken aynı zamanda derinlik katma noktasında da rol oynar. Stilize figürlerle yarattığı dünyasının yanında izleyenin gözlerinde ve zihninde anlam bulabilecek bir başkalaşım hikayesi sunan tamamen soyut ve renkçi eserleri de bu kategoride bulmak mümkün.
Metamorphosis 1 – 60×60 cm
Indecisive – 55×60 cm
Block Ideas – 50×50 cm
Block Ideas – 50×50 cm
KATEGORİ: RULERS
“Rulers” kategorisinde distopik bir dünyanın otoriter figürlerinden bahsetmek mümkün. Bu figürler nazik yanları olan mücadele içinde yaşayan yalnızlıklarıyla baş başa bir halde görünüyorlar. İzleyiciyi içsel bir sorgulamaya yönelten, hükmedici rol biçilmiş bu figürler sakladıkları veya kaçtıkları düşünceleriyle ve bastırdıkları sesleriyle mücadele içinde var oluyorlar. Serbest fırça darbeleriyle ve polikrom renk anlayışıyla çizgisel formlamalar oluşturulurken girift imgeler de eserlere zenginlik katıyor.
Viennese Friends – 100×100 cm
He Knows It All 90×90 cm
Coffee Fortune Telling – 60×60 cm
Respect to neo Rusputin – 50×70 cm
Mediator – 50×70 cm
Grandma in Control – 100×170 cm
Transformation – 80×100 cm
The Ruler – 70×70 cm
Mentor – 90×80 cm
Corona Anxiety – 50×70 cm
Viennise Symphony – 110×110 cm
KATEGORİ: TRANSFORMERS
“Transformers” kategorisinde neşeli ve içten figürlerin teslimiyet içinde dönüşümlerine tanık oluyoruz. Ağırlıklarından sıyrılmış bu karakterler kalabalık içinde düşünceli bir var olma halini aklın sınırlarını zorlayan bir form bütünlüğü içinde yaşıyorlar.
Mio – 150×100 cm
Warriors – 40×80 cm
Pets – 100×80 cm
Festival of Species – 80×120 cm
Charming – 100×100 cm
Different Minds – 80×60 cm
Different Minds II – 60×80 cm
Deja Vu – 120×100 cm
Dreamers – 50×70 cm
KATEGORİ: URBAN TRIBE
Duygusal dayanışmayı ve aile kavramını öncülleme amacıyla nispeten küçük gruplar halinde bir araya gelen genç şehir insanları, bir alt kültür temsilcisi niteliğindedirler. Popüler kültürün bir parçası olan bu gruplar, Ferruh Karakaşlı’nın tuvalinde renklerin çarpıcı kullanımıyla şık ve karakteristik bir görünüme bürünüyor. 2000’lerin sokak modası fenomeninin de büyük ölçüde kaynağını oluşturan, moda ile ilintili varlıklar, gizlenmiş detaylar ve geometrik çözümlemeler ile karşımıza çıkıyor. Ana akımdan farklı ancak birbirleriyle ortak hedefleri ışığında birlik olan; bears, chaps, furries, ganguregirls, otakularve rockabilities grupları çizgisel bir üslup çerçevesinde görülüyor. Resim düzleminde zaman zaman kalın kontürler ile ayrılan formlar zaman zaman birbiri içinde çözünürcesine bir araya geliyor. Bunun yanında büyük resimdeki karmaşık görünüm ardında bir mozaiğin taşları gibi birbirini tamamlayan biçimsel bir kompozisyon izleyenlerle buluşuyor.